فهرست مطالب

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology
Volume:4 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فروغ ریاحی، نیلوفر خواجه الدین، سکینه ایزدی مزیدی صفحات 91-99
    زمینه
    سلامت روان والدین می تواند به شدت تحت تاثیر کودک ناتوان قرار گیرد. به خصوص زمانی که اختلالی مثل اوتیسم مطرح باشد که طیف وسیعی از رفتارها و به ویژه رفتارهای اجتماعی را در بر می گیرد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مدیریت خلق منفی بر سلامت روان و افسردگی مادران دارای فرزند مبتلا به اختلال اوتیسم بود.
    روش
    نمونه مورد پژوهش متشکل از 13 مادر دارای فرزند اوتیسم با میانگین سنی 35 و انحراف معیار4/4 است. پیش آزمون که شامل پرسش نامه ی دموگرافیک، سلامت روان (GHQ) و افسردگی بک (BDI) بود تکمیل شد. آزمودنی ها پس از 4 جلسه کارگاه 4 ساعته (یک بار در هفته) پس آزمون را تکمیل کردند.
    نتایج
    نتایج حاصل از روش اندازه گیری مکرر و آزمون t با نمونه های جفت نشان داد که این کارگاه توانسته است سلامت روان مادران را در خرده مقیاس های اضطراب/ بی خوابی، نشانه های بدنی، اختلال در عملکرد اجتماعی به طور معناداری ارتقا دهد. تاثیر این برنامه بر افسردگی و نمره ی کلی سلامت روان مادران معنا دار نبود.
    نتیجه گیری
    آموزش مدیریت خلق منفی می تواند به عنوان بخش مهمی از مداخلات جهت ارتقای سلامت روان مادران دارای اختلال اوتیسم مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدیریت خلق منفی، سلامت روان، افسردگی، اوتیسم
  • مریم سادات صدر، محمود نجفیان، محمد زارعیان، حسین کارگر صفحات 101-110
    زمینه
    کلم بروکلی با نام علمی براسیکا اولراسه (Brassica Oleracea) گیاهی از خانواده چلیپائیان (Crucifera) حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A، C، E، فیبر، بتاکاروتن، کلسیم، آهن، روی، سلنیوم و فلاونوئیدها است که یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود و از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند. در این تحقیق، تاثیر عصاره ی این گیاه بر غلظت هورمون های LH، FSH و تستوسترون مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    در این تحقیق، از 40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار استفاده شد و جهت تغذیه ی حیوانات از غذاهای فشرده ی مخصوص رت استفاده گردید. حیوانات در 5 گروه کنترل، شاهد، تجربی 1 (0.5gr/kg)، تجربی 2 (1gr/kg)و تجربی 3 (2 gr/kg)، (n=8) تقسیم بندی شدند. عصاره ی کلم بروکلی از طریق گاواژ دهانی به حیوانات داده شد. بعد از 28 روز تغذیه، بیهوشی با اتر صورت گرفت و از قلب حیوان خون گیری به عمل آمد و سپس سرم خون همه ی گروه ها جدا و غلظت هورمون های LH، FSH و تستوسترون به روش الایزا اندازه گیری شد.
    نتایج
    مقدار هورمون های LH در تمام گروه ها افزایش غیر معناداری را نشان می دهد که البته این افزایش در گروه تجربی 2 نسبت به دو گروه تجربی دیگر بیشتر است،. ولی میزان FSH کاهش معناداری را در گروه تجربی 3 نسبت به گروه کنترل نشان داد. غلظت تستوسترون در گروه تجربی 2 افزایش معناداری را نسبت به گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    اثر کلم بروکلی بر هورمون ها بیشتر به دلیل وجود فلاونوئیدها است که دارای ساختار فیتواستروژنی هستند. این ترکیبات در بدن می توانند در چرخه ی سنتز استروئیدها وارد و مصرف شوند؛ علاوه بر این، دارای خاصیت آنتی‎اکسیدانی بوده و باعث حذف رادیکال های آزاد بدن می شوند. البته عصاره-ی هیدروالکلی کلم بروکلی وابسته به دوز عمل کرده و دوز مناسب به دست آمده 1gr/kg است.
    کلیدواژگان: کلم بروکلی، LH، FSH، تستوسترون
  • نیره اسماعیل کابلی، حامد تابش، مجید کاراندیش صفحات 111-120
    زمینه
    «کناره گیری» (
    روش
    پرونده های 575 نفر از مراجعه کنندگان به یکی از دفاتر مشاوره ی تغذیه و رژیم درمانی شهر اهواز، که به طور داوطلبانه به منظور شرکت در جلسات رژیم درمانی و دریافت توصیه های رژیمی برای کاهش وزن مراجعه کرده بودند (18- 65 سال)، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعاتی در زمینه ی سن، جنسیت، وضعیت تاهل، قد و وزن، تعداد زایمان (در مورد خانم ها)، سطح تحصیلات، شغل، سابقه ی رژیم درمانی قبلی، وزن افراد در سن 20 سالگی، عادت به ورزش کردن منظم، تعداد دفعات غذا خوردن بیرون از خانه، عادت به مصرف صبحانه، عادت به مصرف خوراکی در هنگام تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر از پرونده های این افراد جمع آوری و ثبت گردید.
    نتایج
    شیوع کناره گیری از درمان 3/56 بود (3/79 درصد در زنان و 7/20 درصد در مردان). از نظر آماری ارتباط معنا داری بین پیگیری درمان و وضعیت شغلی بیکار و خانه دار (P=0.022)، و درصد چربی بدن بالاتر (P=0.007) در اولین مراجعه (7/36 در گروه پیگیری کننده در مقابل 3/35 در گروه کناره-گیری کننده) وجود داشت. همچنین بین تصویر ذهنی افراد از وزن خود و کناره گیری از درمان، ارتباط معنا داری مشاهده شد (P=0.006). آزمون رگرسیون لجستیک چندگانه نشان داد که تصویر ذهنی مثبت نادرست افراد در مورد وزنشان هنگام اولین مراجعه می تواند عامل تعیین کننده ی کناره گیری از درمان پس از یک جلسه مشاوره ی رژیم درمانی باشد.
    نتیجه گیری
    میزان کناره گیری از درمان در مبتلایان به چاقی یا اضافه وزن، زیاد است. از نظر اکثر عوامل بررسی شده، تفاوت معناداری بین پیگیری کنندگان و کناره گیری کنندگان وجود نداشت، اما بین تصویر مثبت نادرست از وزن و کناره گیری از درمان ارتباط معناداری دیده شد و ترک درمان پس از جلسه ی اول در کسانی که وزن خود را در محدوده ی نرمال می دانستند، بیشتر از بقیه بود.
    کلیدواژگان: کناره گیری، اضافه وزن، درمان چاقی
  • اردشیر ارضی، زهرا نظری، سید وحید احمدی سالیانه صفحات 121-130
    زمینه
    با توجه به وجود ترکیباتی با اثرات ضد التهابی مانند اسید فوماریک، فلاونوئیدهای فومارین و ترکیبات فنلی در گیاه شاتره و سابقه ی کاربری آنها برای بیماری های پوستی، اگزما و رفع خارش، در این مطالعه اثر ضد التهابی شاتره مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    از موش های صحرایی نر ویستار در محدوده ی وزنی 150-180 گرم استفاده شد. برای تهیه ی عصاره ی هیدروالکلی، پودر خشک گیاه در اتانول 70/. خیسانده و عصاره ی حاصل تغلیظ شد. موش ها در هفت گروه ده تایی تقسیم شدند. پنج گروه درمانی، دوزهای200، 400،600، 800 و mg/kg1000 از عصاره ی شاتره، کنترل مثبت دوز mg/kg300 آسپیرین و کنترل منفی دوز mL/kg 5 سرم فیزیولوژی را از طریق تزریق صفاقی دریافت نمودند. نیم ساعت بعد به کف پنجه ی پای موش ها، 100 میکرولیتر کاراژینان 1 درصد از طریق زیر جلدی تزریق و سپس حجم پنجه ی پای موش ها، در طی پنج ساعت، هر ساعت یک بار، با دستگاه Plethysmometer اندازه گیری و درصد تغییرات محاسبه شد.
    نتایج
    دوزهای200 و mg/kg400 از عصاره، تاثیر کمتری در کاهش ادم داشتند. اما گروه های دریافت کننده ی دوزهای 600، 800 و mg/kg1000 عصاره، در مقایسه با گروه دریافت کننده ی آسپیرین، کاهش ادم بیشتری را نشان دادند، ولی به لحاظ آماری این اختلاف معنادار (05/0>p) نبود.
    نتیجه گیری
    دوزهای 600، 800 و mg/kg1000 از عصاره و آسپیرین (mg/kg300) توانستند به طور معنا داری در مقایسه با گروه دریافت کننده ی سرم فیزیولوژی، موجب کاهش ادم پنجه ی پا شوند. دوز mg/kg800 از عصاره به علت اثرات جانبی احتمالی کمتر، مطلوب ترین دوز شناخته شد. با بررسی در زمینه ی سمیت این عصاره، از آن می توان برای کاهش مقدار دریافتی داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی سود جست.
    کلیدواژگان: شاتره، التهاب، کاراژینان، آسپیرین
  • لیلا گل پسند حق، فرامرز زکوی، شبنم امیرپور، فاطمه محمدی صفحات 131-140
    زمینه
    مدارک مشخصی در مورد ارتباط بین سایش مسواک و توانایی برداشت پلاک توسط مسواک وجود ندارد. هدف این مطالعه، مقایسه ی کارایی مسواک-های نو و سه ماه استفاده شده در برداشتن پلاک دندانی است.
    روش
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی یک سویه کور در 63 دانشجوی دندان پزشکی دانشکده ی دندان پزشکی اهواز انجام پذیرفت. افراد مورد مطالعه به سه گروه تقسیم شدند. در این مطالعه از دو نوع مسواک دستی (Cross Action Oral-B (Regular Normal، Medium، 40، Ireland و Medium، 40، Ireland) Advantage Plus Oral-B) و یک نوع مسواک باطری دار Pulsar Oral-B (compact، Medium، 40، Ireland) استفاده گردید و روش modified Bass از طریق مدل و نیز به صورت عملی به شرکت کنندگان آموزش داده می شد. مقادیر پلاک توسط شاخص Tursky et al قبل و بعد از مسواک زدن مسواک های نو مورد محاسبه قرار گرفت. بعد از سه ماه، میزان پلاک مجددا قبل و بعد از مسواک زدن متعاقب 48 ساعت بدون رعایت بهداشت دهانی، اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آنالیز های آماری Paired-t-test و ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    60 نفر این مطالعه را به پایان رساندند. مسواک های نو و سه ماه استفاده-شده میزان پلاک را به میزان قابل ملاحظه ای نسبت به زمان قبل از مسواک زدن کاهش دادند. درصد برداشت پلاک توسط مسواک های نو، اختلاف معناداری با درصد کاهش پلاک مسواک های سه ماه استفاده شده در تمام سطوح دندانی نداشت. در هر سه نوع مسواک مورد مطالعه، اختلاف قابل ملاحظه ای در درصد برداشت پلاک مسواک های نو و سه ماه استفاده شده مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد در هر سه نوع مسواک مورد مطالعه، مسواک های سه ماه استفاده شده به اندازه ی مسواک های نو در برداشت پلاک دندانی موثر بوده اند.
    کلیدواژگان: برداشت پلاک، بهداشت دهانی، سایش مسواک
  • سیروس عالی پور بیرگانی صفحات 141-149
    زمینه
    امروزه استرس در مشاغل بالینی بیش از پیش مشاهده می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی روابط متغیرهای استرس پرستاری و اشتیاق شغلی با رضایت از زندگی در پرستاران بیمارستان های دولتی اهواز بود.
    روش
    این پژوهش از نوع همبستگی بوده و جامعه ی پژوهش پرستاران بیمارستان های دولتی اهواز بودند که از بین آنها 128 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های اشتیاق شغلی، رضایت از زندگی و استرس پرستاری استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آمار توصیفی و استنباطی (همبستگی ساده و رگرسیون) تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    هر دو متغیر با رضایت از زندگی رابطه ی معنا دار نشان دادند. تمامی خرده مقیاس های اشتیاق شغلی با رضایت از زندگی رابطه ی معنا دار مثبت داشتند، از میان خرده مقیاس های استرس پرستاری، عدم آمادگی عاطفی و استرس ناشی از مرگ بیمار رابطه ی معناداری با رضایت کلی از زندگی نشان ندادند و سایر خرده مقیاس ها با رضایت از زندگی رابطه ی منفی داشتند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای وقف خود و مسایل مربوط به بیمار و خانواده اش در مجموع 31 درصد از واریانس متغیر رضایت از زندگی را پیش بینی کردند.
    نتیجه گیری
    جهت افزایش رضایت از زندگی و استحکام بنیان خانواده، باید در محل کار افراد تدابیری اندیشید که استرس های محیط کار کاهش یافته و فرد با اشتیاق بیشتری به کار خود ادامه دهد.
    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، استرس پرستاری، اشتیاق شغلی
  • محمود جهانگیرنژاد، حجت الله یوسفی منش، مهری غفوریان بروجردنیا، یزدان خوش نواز صفحات 151-158
    زمینه
    سوپراکسید دسموتاز یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های پستانداران محسوب می شود که در تمام بافت ها یافت می شود و به نقش آن با بیماری پریودنتال تاکید شده است. پریودنتیت مزمن، رایج ترین فرم بیماری پریودنتال است که باعث تخریب بافت همبند و استخوان اطراف دندان می شود. یکی از راه های کمک درمانی بیماری های پریودنتال، استفاده از مکمل های دهانی نظیر استفاده از دهان شویه ی کلرهگزیدین می باشد که اثر مهاری روی محصولات رادیکال آزاد دارد. لذا هدف از این مطالعه، بررسی اثر دهانشویه ی کلرهگزیدین 2/0 درصد بر روی میزان سوپراکسید دسموتاز بزاق بیماران پریودنتیت مزمن متوسط جنرالیزه ی مراجعه کننده به دانشکده ی دندان پزشکی اهواز می باشد.
    روش
    افراد مورد مطالعه در این تحقیق 30 نفر که 15 نفر سالم و 15 نفر بیمار دارای پریودنتیت بودند. از گروه مورد و شاهد دوبار نمونه ی بزاقی به صورت قبل و بعد از مصرف دهانشویه ی کلرهگزیدین به عمل آمد. غلظت SOD توسط روش ELISA تعیین گردید. داده توسط روش آماری T-TEST آنالیز شد.
    نتایج
    فعالیت سوپراکسید دسموتاز قبل از مصرف دهانشویه در گروه شاهد بیشتر از گروه مورد می باشد که تفاوت معناداری دارد (044/0= P). فعالیت سوپراکسید دسموتاز در گروه بیمار و کنترل بعد از مصرف دهانشویه ی کلرهگزیدین افزایش یافته است، ولی از نظر آماری معنادار نبود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    در بیماری پریودنتال، فعالیتSOD کاهش می یابد و مصرف دهانشویه ی کلرهگزیدین در تغییر فعالیت SOD نقش دارد.
    کلیدواژگان: سوپراکسید دسموتاز، کلرهگزیدین، بزاق، پریودنتیت مزمن
  • نورالله طاهری، مجتبی رشیدی اوندی*، زینب شاعری کریمی، محمدرضا سبیعی صفحات 159-169
    زمینه

    یکی از عمده ترین مسایل شغلی که معمولا به شکل واکنش در برابر فشارهای شغلی و سازمانی در میان کارکنان خدمات انسانی دیده می شود، پدیده ی فرسودگی شغلی است.

    روش

    این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی بوده و نمونه گیری به روش خوشه ایانجام گرفته است. حجم نمونه در این مطالعه، شامل 120 معلم از دبیرستان های شهر آبادان بود. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه و از سه بخش اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه ی فرسودگی شغلی ماسلاچ و پرسش نامه ی سلامت عمومی گلدبرگ تشکیل شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-17 انجام شد.

    نتایج

    در این مطالعه، 2/69 درصد مونث، 95 درصد متاهل و 7/81 درصد دارای مدرک کارشناسی بودند. در رابطه با فرسودگی شغلی، نتایج نشان داد که میانگین نمرات در حیطه های خستگی عاطفی 75/6±91/8، مسخ شخصیت 07/9±56/2 و عدم موفقیت شخصی 57/9±35/37 و میانگین نمره ی سلامت عمومی معلمان 25/8±42/16 بوده است. بین جنسیت (01/0 > P) و وضعیت تاهل (05/0 > P) از نظر مسخ شخصیت و همچنین بین سن از نظر خستگی عاطفی (01/0 > P) و مسخ شخصیت (05/0 > P) ارتباط معناداری مشاهده گردید، ولی نتایج نشان داد که سلامت عمومی با متغیرهای سن، جنس و وضعیت تاهل ارتباط معناداری ندارد.

    نتیجه گیری

    از آنجایی که معلمان، پیام آور آموزش و پرورش هستند سلامت آنها بسیار مهم است؛ چرا که در صورتی که معلم سالم نباشد نمی تواند یک پرورش دهنده ی خوب برای دانش آموزان که آینده سازان جامعه هستند، باشد. لذا توصیه می شود اداره ی آموزش و پرورش در زمینه ی ارتقای سلامت عمومی این عزیزان با ایجاد برنامه های مفرح، تلاش بیشتری داشته باشد.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، فرسودگی شغلی، معلم
  • زهرابیگم موسوی، فاطمه حیاتی، سیف الله بلادی موسوی، شهره رفیعی *، نسترن رنجبری صفحات 171-174
    زمینه

    سندروم سوئیت با ویژگی های تب و شروع ناگهانی ضایعات پوستی مشخص می شود. این سندرم در مواردی با سایر بیماری ها از جمله بیماری های کلیه همراهی دارد. نوع همراهی و فراوانی واقعی آن هنوز مشخص نیست.
    معرفی مورد: ما خانمی را با مراحل آخر نارسایی کلیه و پریتونیت معرفی می کنیم که دچار سندروم سوئیت شد.

    نتیجه گیری

    سندروم سوئیت می تواند با بیماری کلیوی همراه باشد. تاکنون همراهی آن ثابت نشده است. معرفی موردها می تواند اطلاعات را در این زمینه افزایش دهد.

|
  • Foroogh Riahi, Niloofar Khajeddin, Sakineh Izadi Mazidi Pages 91-99
    Background
    Parents’ mental health could be intensively influenced by disabled child، especially when there is a disorder such as autism including a wide range of behaviors and particularly social behaviors. This study aimed to evaluate the effect of negative mood management training on mental health and depression of mothers of Children with Autistic disorder.
    Method
    Sample of this study consists of thirteen mothers of children with autistic disorder. Pre test consist of demographic questionnaire، General Health Questionnaire (GHQ) and Beck Depression Inventory (BDI)، the post-tests were completed after 4 sessions of the workshop.
    Result
    the result of repeated measures and paired samples t-test analysis showed that the workshop improved mothers’ mental health in subscales of anxiety/insomnia، physical symptoms، and social function (p<0. 05). There was no significant change in mothers’ depression and total scores of mental health().
    Conclusion
    The results showed that negative mood management training could be included as an effective part of mental health improving interventions for mothers of children with autistic disorder.
    Keywords: Negative mood management, Mental health, Autism
  • Maryam Sadat Sadr, Mahmoud Najafian, Mohammad Zareian Other Author, Hossein Kargar Pages 101-110
    Background
    Broccoli with scientific name، Brassica Oleracea، from Crucifera genus is a vegetable full of vitamins (such as A، C and E)، fibers، Beta-carotene، calcium، iron، zinc، selenium and Flavonoids، which is a strong antioxidant and it can prevent from dameges of Reactive Oxygen Species in body The present study investigated the effects of Brassica Oleracea extract on LH، FSH and Testestrone hormones levels.
    Methods
    Forty adult male wistar rats were used. They were feeded from standard Pellets. The animals were divided into five groups: Control، Blank، Experimental 1، Experimental 2، and Experimental 3 (n=8). The plant extract doses used for experimental groups 1، 2، and 3 were 0. 5gr/kg، 1gr/kg، and 2gr/kg respectively. Using gavage the hydro-alcoholic extract was orally administered to animals. After 28 days of feeding، the animals were made unconscious by ether، and blood samples were obtained from the heart. Then all groups’ blood serums were separated، and concentrations of LH، FSH and testosterone hormones were evaluated using Elisa Method.
    Results
    In all groups، the levels of LH hormone had not significant increase، but the increased amount of Group 2 was more than the others; the levels of FSH had a significant decrease in the Experimental Group 3 as compared to Control Group. Concentration of testosterone in the Experimental Group 2 showed a significant increase as compared to Control Group.
    Conclusion
    Findings showed that the effect of Brassica Oleracea extract was mostly presumed due to existence of flavonoids which results in increasing and decreasing of hormones، Flavonoids have a phytoestrogen structure that can be used in steroid synthetic cycle [in the other hand، they can be treated as a antioxidant which could eliminate ROSs in body]. The investigation revealed that Brassica Oleracea hydro-alcoholic extract has a dose-dependent activity. The obtained suitable dose in the study was 1gr/kg.
    Keywords: Brassica Oleracea, LH, FSH, Testosterone
  • Nayereh Esmaeil Kaboli, Hamed Tabesh, Majid Karandish Pages 111-120
    Background
    drop-out (discontinuing treatment after the first visit) is one of the main causes of failure in obesity treatment. The aim of this study was to investigate the pattern of drop-out in overweight or obese outpatients in Ahvaz، Iran.
    Methods
    A total of 575 overweight or obese individuals (female: 469، male: 106) aged 18 – 65 attending an outpatient dietician office for the obesity treatment were investigated. Variables such as age، gender، marital status، Body Mass Index (BMI)، educational level، job، self body image، and some eating behaviors were evaluated. Relationships between these factors and drop-out rate were tested by chi-square and logistic regression tests.
    Results
    drop-out rate was 56. 3% (79. 3% in females and 20. 7% in males). The non continuer patients had less negative image about their body weight (P=0. 006) as considered themselves in normal weight range. drop-out rate in employed participants were higher and most of continuers were jobless or housewives (P=0. 022). The results showed that from point of view of body fat percentage there was a statistically significant difference between two groups (P=0. 007). The self body image was the only significant predicting variable of drop- out in multiple logistic regression test.
    Conclusion
    Findings revealed that overweight or obese individuals with incorrect body image are at higher risk of treatment drop-out.
    Keywords: Dop, out, overweight, obesity
  • Ardeshir Arzi, Zahra Nazari, Seyed Vahid Ahmadi Salianeh Pages 121-130
    Background
    This study investigated the anti-inflammatory effect of Fumaria Parviflora due to its Fumaric acid، flavonoid and phenolic compounds for skin diseases، relieves itching and eczema.
    Methods
    Male wistar rats (ranging 150-180g in weight) were used. For preparation of the hydro alcoholic extract، Plant powdered were macerated in ethanol 70%، then extract were concentrated for further use. Five treatment Animal groups received dose of 200، 400، 600، 800 or 1000 mg/kg of Fumaria Parviflora extract، Positive control group received a dose of 300 mg/kg aspirin and negative control group received serum physiology solution with dose of 5 ml/kg via intra-peritoneal injection of traits. After half an hour، 100 micro liters of carageenan 1%was subcutaneously injected into the rat’s paw and then the volume of the rat’s paws were evaluated using PLethysmometer apparatus. once every hours between the first and fifth hours
    Results
    200 and 400 mg/kg doses of extract had less effect on decreasing the paw’s edema in comparison with animal group received aspirin (p<0. 05). However، dose of 600، 800 and 1000 mg/kg of the extract had more effects on decreasing the paw’s edema، but difference between two groups is not statistically significant (p>0. 05).
    Conclusion
    Fumaria parviflora hydro alcoholic extracts with doses of 600، 800 and 1000 mg/kg and aspirin (300 mg/kg) significantly decreased the paw’s edema in the subject field rats compared to group received 5ml/kg of Serum physiology solution. Moreover، as the fewer side effects are to be expected for lower dose of 800 mg/kg; the most appropriated dose was selected for this extract. Using complimentary examinations in toxicity of this extract it could be used to decrease the inordinate intake of NSAIDs.
    Keywords: Fumaria Parviflora, inflammation, carageenan, aspirin
  • Leila Golpasand Hagh, Faramarz Zakavi, Shabnam Amirpour, Fatemeh Mohammadi, Zeinab Masoumi Pages 131-140
    Backgrond and
    Aim
    There is inconclusive evidence about the relationship between toothbrush wear and plaque removel. The aim of this study was to compare the effectiveness of new and 3 month-old toothbrush in the removal of dental plaque.
    Materials And Methods
    In a randomized single blind clinical trial 63 students attended from Awaz Dental School. Subjects were divided to three groups. Plaque was scored pre-brushing and post brushing new toothbrushes using the Turesky et al index. After 3 months، plaque was rescored pre-brushing and post-brushing 3-month–old brushes following 48h periods of no oral hygiene. Collected data analyzed using Paired-t-test and ANOVA.
    Results
    All 60 subjects compelated this study. Both the new and 3-month-old brushes reduced plaque scores significantly than pre-brushing time. The percentage reductions in plaque scores achieved with the new brushes were not significantly different from those achieved with 3-month-old brushes from total surfaces. Compared with 3 type toothbrushes، no significant different were found for plaque score reduction with the new and 3-month-old brushes.
    Conclusion
    This study found that 3-month-old toothbrushes were as effective as new brushes when used 3 brands toothbrush to removal of dental plaque.
    Keywords: plaque removal, oral hygiene, toothbrush wear
  • Sirous Alipour Birgani Pages 141-149
    Background
    Nowadays، work related stress appears to affect almost all people with connected clinical works. The purpose of this research was to study the relationships of work stress and work engagement with the satisfaction from lives of nurses in Ahvaz governmental hospitals.
    Methods
    A correlation study was carried out. Nurses from governmental hospitals were selected and statistical sample universe was developed. From this universe، a total of 128 nurses were selected by multistage random sampling method. Work Engagement Scale، Satisfaction with Life، and Nursing Stress questionnaires were used to collect the required data. Descriptive and inferential statistical methods (simple correlation and regression) and SPSS software were used for data analysis.
    Results
    The results showed that there were significant correlations between work engagement and work stress with life satisfaction. All subscales of Work Engagement Scale had significant positive correlation with the nurses’ life satisfaction. Among nursing stress subscales، the variables of inadequate emotional preparation and patients'' death didn''t have any significant correlation with satisfaction from life. The other subscales had negative correlation with life satisfaction. Regression analysis results that the dedication to patients'' variables were able to predict %31 of variance of life satisfaction.
    Conclusion
    In order to increase the satisfaction with life and stability of family measures، work stress and work engagement of nurses should be considered.
    Keywords: life satisfaction, nursing stress, work engagement
  • Mahmoud Jahangirnezhad, Hojatollah Yousefimanesh, Mehri Ghafourian Boroujerdnia, Yazdan Khoshnavaz, Mansour Jafarzadeh Pages 151-158
    Background
    Superoxide dismutase is an important mammalian antioxidant that is found in all tissues and its role in periodontal disease is emphasized. Chronic periodontitis is the most common form of periodontal disease that causes destruction of connective tissue and bone around the teeth. One way to help the treatment of periodontal disease is use of oral supplements such as chlorhexidine، which has an inhibitory effect on free radical products. This study aimed to evaluate effect of chlorhexidine (0. 2%) mouthwash on salivary superoxide dismutase activity of referred patients with generalized moderate chronic periodontitis from Ahvaz Dental School.
    Methods
    A total of 30 cases were included in this study; 15 patients with and 15 people with no any symptoms of periodontitis equally. Control and case groups were allocated and two samples of saliva were collected before and after apply of chlorhexidine mouthwash. SOD levels were determined by ELISA method. Using T-Test methods، the collected data were analyzed.
    Results
    The findings showed that the superoxide dismutase activity in the control group before use mouthwash was more than the case group and there was statistically a significant difference between two groups (P= 0. 044). After eliminating chlorhexidine mouthwash، superoxide dismutase activity in either groups has increased but difference was not statistically significant (P>0. 05).
    Conclusion
    The results conveyed that SOD activity was reduced in periodontal patients and for that reason، the use of chlorhexidine mouthwash could change the SOD activity.
    Keywords: Superoxide dismutase, chlorhexidine, saliva, chronic periodontitis
  • Noorollah Taheri, Mojtaba Rashidi Ovandi, Zeinab Shaeri Karini, Mohammad Reza Sabeie Pages 159-169
    Introduction

    One of the main job problems، which usually can be seen pressures of job among human organizational service workers، is burnout phenomenon. The purpose of this study was to determine the perceived levels of relationship between burnout and the public health for teacher working in Abadan high schools.

    Methods

    this is a descriptive cross - sectional study that sampling method was conducted using Size Cluster system. The. A total of 120 teachers working in Abadan high schools male (n=37) female (n=83) Comprised this study groups for the current investigation. Data were collected from three demographic questionnaires and the Maslach Burnout Inventory General Health Goldberg was formed. Data analysis was done using SPSS-17 software.

    Results

    In this study، 69. 2% female، 95 % married، and 81. 7 % had a bachelor''s degree. The results showed that burnout scores in the areas of emotional exhaustion 8. 91±6. 75، depersonalization 2. 56±9. 07 and the personal success of 37. 35±9. 57 and the mean score of General Health of teachers 16. 42±8. 25 respectively. Between gender (P<0. 01) and marital status (P<0. 05) there was a significant association of depersonalization. Between age and emotional exhaustion (P<0. 01) and depersonalization (P<0. 05) was correlated to general health، but the results showed that there is no significant relationship between general health of teachers with the variables such as: age، sex and marital status.

    Conclusion

    Finding from this investigation revealed that burnout is a common problem among teacher working in Abadan high schools. From point of view of the public health and teachers’ demographic characters the results could not find any significant relationship. Since teachers are the messenger of education، therefore، their health is very important. Because if the teacher is not healthy، cannot be a good breeder for students who are society''s future. Therefore recommended education department in the field of public health should be fun promotion programs for families with more effort.

    Keywords: Burnout, public health, teacher
  • Zahra Beigom Mousavi, Fatemeh Hayati, Seifollah Beladi Mousavi, Shohreh Rafei, Nastaran Ranjbari Pages 171-174
    Background

    Sweet''s syndrome which is characterized by fever and acute onset of skin lesions is in many times associated with other conditions including renal disease. Type of association and true rate is not yet clear. Case report: We report a woman with end stage renal disease and peritonitis who developed Sweet''s syndrome.

    Conclusion

    Sweet''s syndrome can be associated with renal diseases، yet true association is not established. Case reports can add to field and increase data on this issue.

    Keywords: Sweet's Syndrome, peritonitis, kidney disorders